неділя, 25 березня 2012 15:00

"Думайте, що говорите" - Азарову про кредит МВФ

"Думайте, що говорите" - Азарову про кредит МВФ
Роман Шпек радить уряду краще інформаційно працювати. Фото: podrobnosti.ua

Заява Миколи Азарова про можливу реструктуризацію боргу перед МВФ вкрай негативно сприймається власниками облігацій українського уряду.

Про це заявив радник президента, член ради НБУ Роман Шпек.

"Я б на місці того власника цінних паперів після заяви прем'єр-міністра України прибіг би і попросив достроково погасити. Думайте, що говорите. Спочатку говорите, потім думаєте, як пояснити, що у нас все добре", - сказав фінансист.

За його словами, представники всіх органів державної влади повинні більш відповідально проводити інформаційну політику в фінансовому секторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори з МВФ зайшли в глухий кут через тарифи на газ - Тігіпко

Також Шпек висловив кілька зауважень і до інформаційної політики Нацбанку. На думку банкіра, регулятору слід не просто давати "сухі" прогнози, а й озвучувати аргументи, чому він думає так, а не інакше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світова економіка відійшла від краю прірви - глава МВФ

"Не можна говорити, що буде тільки так, тому, що воно буде. Давайте трошки далі йти. Більшість аналітиків схиляється, що стан торговельного балансу буде негативним - $ 13-14 млрд. Офіційні прогнози говорять, що він буде $ 9,7 млрд. - таке, як і в минулому році. Мені як платнику податків важливо зрозуміти, за рахунок чого буде такий стан платіжного балансу, як в минулому році, коли ціни на газ зовсім інші. Можна пояснити: скорочення енергоспоживання, зменшення імпорту і т.п . Ви повинні розуміти, що вас слухають люди розумні. І якщо ваші аргументи будуть такі, як для розумних людей, тоді буде більше довіри", - підкреслив банкір.

Зараз ви читаєте новину «"Думайте, що говорите" - Азарову про кредит МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі