середа, 17 травня 2017 12:05

ДТЕК нарощує поставки вугілля із західноукраїнських шахт

ДТЕК нарощує поставки вугілля із західноукраїнських шахт
Закупівля українського вугілля залишається пріоритетом для ТЕС компанії ДТЕК . Фото: Інформатор

Теплові станції "ДТЕК Західенерго" у першому кварталі 2017 року спожили 173 тис. тонн вугілля, видобутого "Волиньвугілля" та "Львіввугілля", що становить 74% від загального обсягу реалізації цих державних об'єднань.

Як повідомили в енергохолдингу ДТЕК ресурсу "Енергореформа" у вівторок, за підсумками 2016 року його частка в структурі продажів вугільних підприємств Львівсько-Волинського басейну склала 66% (667 тис. тонн), в 2015-му - 49% (486 тис. тонн).

"У період проходження осінньо-зимового максимуму "ДТЕК Західенерго" викуповував усе вільне вугілля шахт Львівсько-Волинського басейну", - відзначили в холдингу.

У компанії уточнили, що ДТЕК готовий був купувати і більше, однак у зв'язку з відсутністю достатньої пропозиції з боку Держоб'єднання компанія змушена була компенсувати дефіцит вугілля за рахунок імпортних поставок з Польщі.

Коментуючи підготовку до літнього піку енергоспоживання, в прес-службі ДТЕК відповіли, що закупівля українського вугілля залишається пріоритетом для ТЕС компанії. "Насамперед це стосується "ДТЕК Західенерго", чиї електростанції працюють на газовому вугіллі, що добувається у Львівській, Волинській та Дніпропетровській областях", - уточнили в компанії.

Водночас до переведення антрацитових блоків ТЕС "ДТЕК Дніпроенерго" на марку "Г" холдинг буде змушений імпортувати близько 1 млн тонн антрациту з ПАР. Перші поставки цієї продукції очікуються в червні, уточнили в ДТЕК.

У компанії також додали, що введена урядом у лютому цього року і яка щомісяця подовжується надзвичайна ситуація в енергетиці призвела до зниження обсягу відпуску електроенергії ТЕС, що зменшило потребу у вугіллі для генеруючих компаній. У квітні поставки вугілля із західноукраїнських шахт на склади ТЕС "ДТЕК Західенерго" склали 45 тис. тонн, що все одно вище за показник аналогічного періоду минулого року - 35 тис. тонн.

"ДТЕК Західенерго" експлуатує 23 енергоблоки на Бурштинській, Ладижинській і Добротвірській ТЕС сумарно встановленою потужністю 4628,5 МВт. "ДТЕК" Ріната Ахметова володіє 72,2% акцій "Західенерго", ще 25% компанії належить державі.

"ДТЕК Енерго" - операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію і дистрибуцію електроенергії в структурі енергетичного холдингу "ДТЕК". У портфель активів у вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції входять 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю понад 18 ГВт; 6 підприємств по дистрибуції електроенергії, які обслуговують 4,4 млн клієнтів.

Зараз ви читаєте новину «ДТЕК нарощує поставки вугілля із західноукраїнських шахт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі