вівторок, 18 травня 2021 17:30

Дозволили продаж землі через електронні аукціони

18 травня Верховна Рада підтримала законопроєкт №2195. Він передбачає продаж ділянок державної та комунальної власності або прав на них через електронні аукціони. "За" проголосували 272 народні депутати.

Торги державною землею відбуватимуться тільки онлайн. Подання документів, реєстрація, участь передбачені з будь-якої точки світу, написали в пояснювальній записці.

Автор: Олена Луценко
  Торги державною землею будуть відбуватися тільки онлайн
Торги державною землею будуть відбуватися тільки онлайн

Учасником земельних торгів може бути певна людина або компанія. Інформація про учасників до завершення аукціону буде конфіденційною. Торгуватися зможуть щонайменше двоє людей. Гарантійний внесок аукціону — від 30% стартової ціни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земля може подорожчати вп'ятеро - прогноз уряду

Торги відбуватимуться в три раунди: один раунд — одне підвищення ставки. Мінімальний крок визначено не менш як 1% від стартової ціни лота.

Верховна Рада підтримала в другому читанні та загалом закон про ринок землі, який передбачає скасування мораторію на продаж землі в Україні. Ринок землі запрацює з 1 липня 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Дозволили продаж землі через електронні аукціони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі