понеділок, 17 травня 2021 13:01

"Довіра" вимагає від уряду переглянути постанову щодо скасування безкоштовної доставки пенсій

"Довіра" вимагає від уряду переглянути постанову щодо скасування безкоштовної доставки пенсій
Нардеп Олег Кулініч: "За поточний рік було закрито 811 відділень банків, і найбільше відділень закрили якраз державні банки". Фото: Полтава 365

Депутатська група "Довіра" вимагає від Кабінету Міністрів переглянути норми урядової постанови №277 стосовно скасування безкоштовної доставки пенсій та соціальних допомог з 1 вересня 2021 року.

"У мене є запитання до Міністерства соціальної політики, яке готувало цю постанову – чим ви керувалися??? Дороги в сільській місцевості майже відсутні; необхідної кількості відділень банків немає; транспортне сполучення до найближчого банкомату – теж проблема. Це з одного боку. А з іншого – скасовується безкоштовна доставка пенсій! В чому тут логіка?!", - заявив під час погоджувальної ради парламенту голова депутатської групи "Довіра", народний депутат Олег Кулініч.

Кулініч нагадав, що ця послуга залишиться безкоштовною виключно для невеликого кола осіб, а саме: інваліди І групи; особи, які потребують стороннього догляду; пенсіонери, старші 80-ти років.

"Дуже добре, що прем'єр-міністр публічно відреагував на підняту нами проблему і заявив, що "Укрпошта" і надалі доставлятиме пенсії у населені пункти, де їх виплату неможливо проводити через банківські відділення. Публічна заява – це все дуже добре, однак Пенсійний фонд у своїй роботі керується виключно офіційними документами", - підкреслив голова депутатської групи "Довіра".

Згідно цієї постанови, зазначає Кулініч, банк виступає посередником між Пенсійним фондом і пенсіонером.

"І в постанові чітко сказано, що залучення операторів поштового зв'язку до доставки пенсій, у разі, якщо в тому чи іншому населеному пункті відсутнє відділення банку, це є право банку, а не обов'язок. Ще раз повторюю – це право банку!", - додав Кулініч.

Зі слів депутата, за поточний рік було закрито 811 відділень банків, і найбільше відділень закрили якраз державні банки.

"На наші звернення керівництво цих банків дає відповідь, що закриваються вони з точки зору економічної доцільності. По факту на сьогодні відділення банків та банкомати є лише в 4% населених пунктів!", - зазначив Кулініч.

Депутат переконаний, що уряд однозначно має найближчим часом переглядати цю постанову з урахуванням всіх перелічених негативних факторів.

Зараз ви читаєте новину «"Довіра" вимагає від уряду переглянути постанову щодо скасування безкоштовної доставки пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі