вівторок, 10 березня 2020 16:11

Дорожче, ніж у Польщі: українцям завезуть іноземні яблука

Дорожче, ніж у Польщі: українцям завезуть іноземні яблука
Яблука почнуть активно імпортувати з Польщі

На сьогоднішній день ціни на українські яблука в нашій країні вже вищі за польські. Про це повідомив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін.

"Усе дорожчатиме до того моменту, поки не з'явиться новий урожай. На сьогоднішній момент ціни на українські яблука в нашій країні вже вищі за польські", - заявив експерт у коментарі ГолосUA.

Ціни на яблука залежно від сорту коливаються в межах 10-17 грн/кг ($0,41-0,69/кг). За словами Пендзіна, подальшого подорожчання не буде – буде активний імпорт.

"У кожному разі ми побачимо 7-10% зростання до червня точно", - зазначив він

Садівники підвищують ціни завдяки активному попиту на ці фрукти як із боку оптових компаній, так і з боку роздрібних мереж. Але ж запаси яблук у сховищах скорочуються.

"Рівень світового попиту на яблука сильно залежить від рівня цін на нафту, бо майже всі найбільші імпортери – це країни, доходи яких залежать від експорту нафти й газу. Якщо ціни на нафту падають, вони просто купують менше яблук. Якщо 2020 року Україна знову отримає хороший урожай яблук, ціни на них уже восени можуть виявитися навіть нижчими, ніж у сезоні 2018/19 років", - пояснює Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

Фермери почали активно розпродувати столовий буряк. Ціни на базарах обвалилися. Кілограм продають по 2-3 грн. Це на 23% дешевше, ніж тижнем раніше.

Зараз ви читаєте новину «Дорожче, ніж у Польщі: українцям завезуть іноземні яблука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі