вівторок, 19 квітня 2011 20:48

Долар витіснятиметься рублем та юанем - експерт

Долар витіснятиметься рублем та юанем - експерт

Роль російського рубля і китайського юаня у світовій економіці посилюватиметься із року в рік.

Таку думку висловив виконавчий директор Асоціації українсько-китайського співробітництва Сергій Кошовий у ефірі Першого ділового каналу.

"Це логіка тих подій, свідками яких ми є у світовій економіці. Лише в першому кварталі товарообіг між країнами БРІКС і Китайською народною республікою зріс майже на 46% і за перший квартал уже склав 60 млн дол. Посилюючи товарообіг і кооперуючись на напрямках базової економіки, інфраструктурі та інноваціях, ці п'ять країн стануть локомотивами змін в світовій економіці", — сказав він.

У той же час, за словами Кошового, роль долара зменшуватиметься.

"У остаточній угоді, яку підписали за результатами зустрічі країни БРІКС, був такий пункт домовленості, як рамкова угода про взаємне кредитування і сприяння інвестиціям у національних валютах. Без сумніву, до цього рішення будуть приглядатися. Особливо, якщо зважити, що під час кризового 2008-го року результати впливу доларової слабкості продемонстрували всім країнам, що ця валюта вже не може бути резервною", — зазначив експерт.

За його словами, на часі пошук нових резервних національних валют, "які зможуть стати локомотивом зміни, побудови нової структури світової економіки".

"Держави, які на сьогоднішній день динамічно розвиваються, вклали за результатами 2010-го року 18% загальносвітового ВВП. Напевно, великим державам, зокрема, Сполученим штатам Америки, важливо звернути увагу на необхідність змінити світову економічну структуру і на те, що нові економіки, які розвиваються і додають із року в рік, їх необхідно включити у систему світових резервних валют", — наголосив Кошовий.

Зараз ви читаєте новину «Долар витіснятиметься рублем та юанем - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі