понеділок, 20 жовтня 2008 15:50

Долар почне втрачати свої позиції

Долар почне втрачати свої позиції

Долар, що зміцнився на фоні розвитку світової фінансової кризи, у найближчому майбутньому почне втрачати свої позиції. Ціновий діапазон змін курсу валютної пари долар/євро коливатиметься в межах 1,33–1,37, пари долар/британський фунт – 1,70–1,78. Такий прогноз зробив провідний аналітик інформаційно-аналітичного центру "Форекс-клуб" Олексій Палій.

Як повідомили у прес-службі "Форекс", за словами О. Палія, дії, спрямовані на підтримку банківського сектору, "мають зняти напруження і вселити інвесторам схильність до ризику, що спричинить зростання фондового ринку і таких високодохідних валют як євро, фунт, австралійський долар".

Нагадаємо, минулого тижня уповільнилися темпи зміцнення американського долара. Котирування пари долар/євро було зафіксовано на рівні 1,3407, а протягом тижня торги велися зі значним підвищенням. Індекс долара практично не змінився, а британський фунт зріс на 1,4%. Ціни на нафту знизилися ще на 10,5%, на золото – майже на 8%.

На думку експертів, цього тижня, учасникам ринку варто звернути увагу на такі новини із Єврозони, як сальдо розрахункового рахунку платіжного балансу ЄЦБ, зміну обсягу нових замовлень у промисловість і виробничий індекс PMI. "У Великобританії буде опубліковано протокол останнього засідання Банку Англії, а також дані щодо ВВП і обсягу роздрібного продажу. Також цікавими для учасників ринку будуть новини щодо житлового сектору США", - вважають експерти, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Долар почне втрачати свої позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі