понеділок, 20 липня 2020 13:25

Долар може різко перетнути нову позначку: експерт пояснив причини

Долар може різко перетнути нову позначку: експерт пояснив причини
Долар може подорожчати до 28 гривень pixabay.com

Долар після помітного зростання в офіційних курсах НБУ 20 липня на міжбанківському валютному ринку України торгується на рівні 27,52 грн за долар. Такі дані сайту "Сьогодні" надав керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин.

"Ринок продовжує відігравати призначення нового глави НБУ і збільшення інфляційних і девальваційних очікувань. У свою чергу, бездіяльність регулятора, який не виходив наприкінці минулого тижня з інтервенціями, говорить про готовність до ослаблення гривні. Тиск чинять як нерезиденти, так і спекулянти", - пояснив Шевчишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівень ВВП знизився: чим це загрожує українцям

За його словами, зараз ринок чекає виходу Нацбанку, щоб визначити нові межі торговельного діапазону.

"І якщо на відрізку 27,5 гривень за долар НБУ не вийде з продажем валюти, то ринок може її провалити і піти до 28 гривень за долар. Валютний ринок також очікує завтрашнє розміщення ОВДП, стежить за новинами щодо коронавірусу і світовими тенденціями. Ймовірно, найближчим часом гривня випробовуватиме на міцність рівень 27,5 гривень за долар і без підтримки НБУ може зміститися у вищий торговий горизонт", - прогнозує фахівець.

Національний банк України на 20 липня встановив курс долара на рівні 27,36 грн. Це на 9 коп. більше, ніж було перед вихідними. Повідомляє сайт НБУ. Євро подорожчав на 13 коп. Коштує 31,25 грн.

Зараз ви читаєте новину «Долар може різко перетнути нову позначку: експерт пояснив причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі