понеділок, 21 серпня 2017 16:10

До кінця року ціни зростуть на 10-15%

До кінця року ціни зростуть на 10-15%
Восени очікується чергове підвищення цін. Фото:Дебет-Кредит

Протягом останніх 2 років ціни в Україні зросли на 76%. Про це Gazeta.ua розповів президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

"Держрегулювання цін ніяк не впливало, не впливає і не може впливати на вартість продуктів. Це був міф. За останні 2 роки ціни зросли на 76 відсотків. На ціни впливає різке зростання мінімальної зарплати. Її треба було піднімати, але поетапно. Негативно на вартість продуктів впливає і посилення фіксального тиску. Дуже часто в ціну продуктів включають суму ПДВ. Звичайно, це не стосується таких продуктів як, наприклад, картопля. І не треба забувати, що 2014 року відбулася девальвація. Зросла ціна на енергоносії. Відповідно це теж впливає на вартість виробництва і реалізацію товару", - говорить Олександр Охріменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, на що вигідно брати кредит

Восени очікують чергове підвищення цін.

"Є небезпека, що дорожчатимуть насамперед продукти. Закупівельна ціна на зерно зросла цього року на 18 відсотків. При цьому бізнес скаржиться, що суттєво зросли витрати на енергоносії, тому дешевих продуктів годі чекати. Чекаємо росту до кінця року на рівні 10-15 відсотків", - додав економіст.

На українських заправках продовжує дорожчати автогаз. Протягом останньої доби його ціна збільшилась майже на гривню. Газ для автомобілів коштує 13,15 грн. Ріст ціни пов'язують з дефіцитом палива в Україні.

Зараз ви читаєте новину «До кінця року ціни зростуть на 10-15%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі