вівторок, 11 червня 2019 11:26

До кінця літа обіцяють "курсові гойдалки"

До кінця літа обіцяють "курсові гойдалки"
Долар і євро знову подешевшали. Фото: www.rbc.ua

Національний банк України на 11 червня встановив курс долара на рівні 26,37 грн. Це на 22 коп. менше, ніж було вчора.

Повідомляє сайт НБУ.

Євро подешевшав на 18 коп. Коштує 29,80 грн.

Курс російського рубля - 40 коп.

В обмінниках долар купують по 26,37 грн, продають по 26,60 грн.

За євро пропонують 29,75 грн. Продають по 29,85 грн.

Російський рубль скуповують і продають по 40 коп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансист пояснив, що впливає на курс долара

За прогнозами аналітиків, цього тижня долар продовжить дешевшати. На міжбанку може торгуватися близько 26,10 грн. Готівковий долар - 26-26,30 грн.

"З середини лютого долар коливається в діапазоні 26,10 - 27,30 грн, що говорить про рівновагу курсу в даних межах. При цьому він регулярно коливається від верхньої межі коридору до нижньої, і навпаки. Причому, для руху валюти вгору або вниз у зазначених межах серйозних макроекономічних причин не потрібно. Досить випадкових, короткострокових і спекулятивних чинників. А стійкість цього діапазону пояснюється тим, що НБУ починає купувати валюту, коли курс досягає нижньої межі. А на верхній - навпаки, продає", - говорить Вадим Іосуб, старший аналітик фірми "Альпарі".

Аналітик відзначив, що до кінця червня долар продовжить коливатися в існуючих рамках. Ймовірне падіння курсу до 26 грн. Потім знову зростання до 27 грн або трохи вище.

"Ближче до кінця літа подальшу динаміку гривні визначать іноземці, що вклалися в гривневі ОВДП. Зміцнення, або, навпаки, девальвація гривні буде залежати від того, як вони себе поведуть при погашенні облігацій. Чи захочуть реінвестувати отримані гроші в нові випуски облігацій, або вирішать купити валюту і забрати капітали", - зазначив Іосуб.

До кінця 2019-го долар подорожчає до 27,4 грн. 2022-го курс вже становитиме 30,7 грн, йдеться у прогнозі Кабміну. На його основі ухвалили середньострокову стратегію управління державним боргом.

Зараз ви читаєте новину «До кінця літа обіцяють "курсові гойдалки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі