четвер, 05 грудня 2019 20:07

Для людей дуже важливо, що Кабмін знайшов рішення проблеми з доставкою пенсій та субсидій - експерт

Для людей дуже важливо, що Кабмін знайшов рішення проблеми з доставкою пенсій та субсидій - експерт
Фото: "5 канал"

Кабінет міністрів знайшов просте рішення проблеми з доставкою пенсій та субсидій у віддалені населені пункти України, але це питання для людей відіграє дуже важливу роль. Таку думку на своїй сторінці в Facebook озвучив політичний експерт Олексій Голобуцький.

"В уряді Гончарука вирішили проблему з доставкою пенсій та субсидій у віддалені населені пункти і села, яку чомусь ігнорували попередні Кабінети міністрів. Хоча ця проблема дуже гостра, мова йде про майже 5 мільйонів громадян, з них 800 тисяч - це люди з інвалідністю, які фізично не можуть отримувати соцвиплати в відділенні банку. Особливо, якщо це саме відділення знаходиться в районному центрі за кілька кілометрів від дому", - написав політолог.

За його словами, доставка соцвиплат здійснюється через Укрпошту та останні 15 років тарифи, закладені на обслуговування цього процесу не змінювалися. В результаті виділених коштів не вистачало навіть на операційну діяльність і Укрпошта зазнавала збитків.

"Тільки за цей рік збитки за доставку пенсій та інших соцвиплат склали півтора мільярда гривень. У минулому сума була меншою, але теж вражаюча - 1,2 млрд. У підсумку, випадки, коли гроші доставлялися невчасно і з серйозними затримками, стали хронічними. Не кажучи вже про скорочення кількості самих листонош, які обслуговували віддалені селища, що в принципі ставило під загрозу виживання пенсіонерів", - вважає Голобуцький.

Він також підкреслив, що тоді керівництво країни вирішувало цю проблему виключно в ручному режимі, виплачуючи Укрпошті кошти тільки в разі крайньої необхідності.

"Зараз, за ​​словами прем'єра Гончарука, уряд переглянув тарифи на доставку пенсій та виділив додаткових 900 млн. Цього має вистачити на виплату зарплат і покриття організаційних витрат Укрпошти. А тому є всі шанси, що хоча б в 2020 році вдасться налагодити безперебійну і своєчасну доставку людям їх законних соцвиплат. Дане рішення Кабміну, по своїй суті, дуже просте, але це питання грає для громадян велику роль", - підсумував Олексій Голобуцький

Зараз ви читаєте новину «Для людей дуже важливо, що Кабмін знайшов рішення проблеми з доставкою пенсій та субсидій - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі