вівторок, 21 березня 2017 00:17

Девід Рокфелер: чим запам'ятався найстарший мільйонер

Девід Рокфелер: чим запам'ятався найстарший мільйонер
Девід Рокфеллер помер / Фото: АиФ

У Нью-Йорку помер впливовий банкір і філантроп Девід Рокфелер. Котнролював банк "Чейз Манхеттен".

Його прес-секретар підтвердив факт смерті, пише New York Times. Мільярдеру був 101 рік.

"Чейз Манхетен" давно називають банком Рокфелера, хоча його родина не володіла більше 5% акцій банку. Віце-президентом банку став за 12 років після початку роботи в ньому. В банк його взяли асистентом керівника. До роботи добирався на метро, читаючи газету.

Девід Рокфелер був останнім внуком Джона Д. Рокфелера, магната і засновника Standard Oil Company в ХІХ столітті. Саме він нажив статки, які зробили династію відомою і впливовою. Сам Девід прожив життя у баронській величі. У дитинстві катався на роликах по П'ятій авеню в супроводі лімузина на той випадок, якщо втомиться. Мав привілеї, величні маєтки.

Банкір колекціонував комах. Завжди носив з собою банку, щоб ловити туди жуків. Мав колекцію в 40 тис. екземплярів. Така вважалася найбільшою в світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов і ще п'ять українських олігархів потрапили в рейтинг Forbes

Девід Рокфелер запам'ятався світові як благодійник. На його гроші заснували Міжнародну освітю раду, штаб-квартиру ООН у Нью-Йорку, Чикагський інститут. У 2008-му пожертував Гарвардському університету 100 млн доларів. Це найбільша пожертва за всю історію навчального закладу.

Мільярдери можуть дозволити собі все, але не роблять цього. Не купують мобільні телефони, ведуть скромне життя.

Зараз ви читаєте новину «Девід Рокфелер: чим запам'ятався найстарший мільйонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі