четвер, 12 січня 2012 16:24

Держветслужба відповіла на "сирні" претензії Росії

Держветслужба відповіла на "сирні" претензії Росії

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України звернеться до Росспоживнагляду для розслідування ситуації з якістю експортованих до РФ українських сирів.

Про це заявив глава Держветслужби України Іван Бісюк.

При цьому Росспоживнагляд офіційно не надав інформацію  щодо українських сирів Держветслужбі України відповідно до чинних міждержавними процедурами, обурився Бісюк.

"Про це повинен був бути проінформований Россільгоспнагляд, який, у свою чергу, проінформував би Держветслужбу України, а ми, в свою чергу, Держспоживінспекцію України", - пояснив він.

За словами Бісюка, згідно з діючими нормативами техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію, яка містить велику кількість пальмового масла, продукція повинна називатися не "сир", а "сирний продукт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подорожчав на 3 копійки, за долар дають трохи більше 8 гривень - міжбанк

Разом з тим підприємства України мають право експортувати обидва види молочної продукції, заявив він.

У той же час глава Держветслужби сказав: для того, щоб можна було говорити про фальсифікат чи підміну одного продукту іншим ("сирна продукція" замість "сиру"), ця партія, що поставляється з України на територію РФ, мала б пройти відповідну перевірку ще на кордоні двох держав.

"Ми повинні звернутися за конкретною інформацією в Росспоживнагляд. Вони взагалі-то зобов'язані самі її надати нам. Такі речі не робляться через подачу інформації в ЗМІ - такі речі робляться в робочому режимі відповідних органів, які сьогодні контролюють зазначені процеси", - резюмував він.

В свою чергу голова Союзу молочних підприємств України Вадим Чагаровський вважає претензії Геннадія Онищенка щодо поставок українського сиру в Росію голослівними і нічим не обгрунтованими.

Нагадаємо, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко 12 січня заявив, що, проаналізувавши ситуацію на споживчому ринку в сегменті молочної продукції, відомство прийшло до висновку, що "за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчої якості сирів, що поставляються з України".

Зараз ви читаєте новину «Держветслужба відповіла на "сирні" претензії Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі