вівторок, 14 листопада 2017 17:38

Державний Укргазбанк готують до приватизації

Державний Укргазбанк готують до приватизації
"Укргазбанк" входить до топ-5 українських банків за обсягом активів. Фото: FINBalance

Укргазбанк почнуть готувати до приватизації. Єдиний шлях до ефективного управління у банківському секторі – це поступова та прозора приватизація державних банків.

Про це у Facebook повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Наша стратегічна ціль – реформа державних банків та зменшення частки держави у банківському секторі країни. Зараз ця частка сягає 52 відсотків. Це дуже багато. Звісно, можна знайти приклади, де держава володіє понад 70 відсотками банківського сектору. Однак я думаю потрібно брати за приклад такі країни, як Данія, де частка державних банків становить 1 відсоток", - зауважує Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовий банк планує розширити підтримку України

Уже подано законопроект до Верховної Ради щодо вдосконалення корпоративного управління держбанків. Він передбачає залучення більшості незалежних членів до наглядових рад.

"Сьогоднішнє підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Мінфіном, Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) та Укргазбанком щодо підтримки його приватизації є доказом того, що ми серйозно налаштовані на якісну трансформацію державних банків через залучення приватних інвестицій у банківський сектор", - додав міністр.

Укргазбанк входить до топ-5 українських банків за обсягом активів. 94,94% статутного капіталу банку належить державі в особі Міністерства фінансів України.

18 грудня 2016 року Кабінет міністрів України заявив про перехід ПАТ "Приватбанк" у стовідсоткову власність держави.

Зараз ви читаєте новину «Державний Укргазбанк готують до приватизації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі