понеділок, 08 липня 2013 12:20

Депозити подешевшають до кінця року - банкір

Депозити подешевшають до кінця року - банкір
За прогнозом експерта, до кінця року ставки за депозитами в національній валюті подешевшають на 1 п.п. Фото: obozrevatel.com

В Україні знижуються ставки за депозитами в іноземній валюті та гривні.

Про це розповів заступник голови правління банку "Авант" Віктор Буркіца в ефірі "Ера-FM".

"Я хотів би зауважити таку тенденцію на ринку депозитів: від початку року йде зниження процентних ставок як у національній валюті, так і в іноземній", - сказав він.

При цьому банкір спрогнозував, що до кінця року ставки за депозитами в іноземній валюті знизяться на 2 процентних пункти, а в національній валюті - на 1 процентний пункт.

За його словами, депозити в іноземній валюті дешевшатимуть швидше і вже зараз помітна тенденція до зростання обсягу вкладів у гривні.

"Звісно, для економіки пріоритетними є депозити у гривнях. Але, на жаль у 2008-2009 роках національна валюта була не зовсім стабільна. Тому більшість населення розміщувала вклади у доларах. З 2013 року йде плавна тенденція до зростання частки гривневих депозитів у загальному обсязі депозитів банків", - зазначив Буркіца.

Нагадаємо, за даними Національного банку України, загальний обсяг залишків банківських депозитів протягом травня 2013 року збільшився на 0,6 % (з початку року - на 6,5 %) - до 604,9 млрд грн. Це відбулося виключно за рахунок приросту залишків коштів у національній валюті, які протягом місяця виросли на 1,4% (з початку року - на 12,6 %). В іноземній валюті залишки коштів на депозитних рахунках зменшилися на 0,5 % (з початку року - на 1,4 %). Кошти на депозитних рахунках фізичних осіб у травні зросли на 0,8 % (з початку року - на 9,0 %) - до 398,7 млрд грн. Залишки депозитів юридичних осіб за цей період збільшилися на 0,3% (з початку року - на 2,1 %) - до 206,2 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Депозити подешевшають до кінця року - банкір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі