четвер, 28 жовтня 2010 20:53

Дефолт України можуть оголосити в 2012 році — експерт

Дефолт України можуть оголосити в 2012 році — експерт

У 2010 році уряд Азарова запозичить для покриття дефіциту Держбюджету рекордну суму 117 млрд грн, повідомив Gazeta.ua екс-міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

Держбюджет-2010 передбачає видатки на суму 305 млрд грн. Тоді як дохід — 252 млрд. При цьому дохідну частину не буде виконано через падіння економіки.

"Ці гроші впродовж одного місяця надійшли в обіг і спричинили стрибок цін, - прокоментував Володимир Лановий. - Уряд запозичує за кордоном валюту, і тим самим підтримує імпорт. Тому міжнародні організації охоче дають кредити. Плани по доходах від податків, приватизації в Україні не виконуються. Дефіцит покриють шляхом запозичень.

Зараз економіка в стані падіння. Азаров повторює дії Тимошенко. Замість вкладати в розвиток економіки, витрачає гроші на видатки. Наступного року економічне становище не зміниться. Уряд братиме все більше кредитів, щоб розрахуватися з боргами. Настане мить, коли кредитори не захочуть ризикувати. Бо бачитимуть, що Україна прямує до банкрутства. Життя в борг рано чи пізно закінчиться. Наш уряд поводиться як банкрут: прагнутиме ще більше кредитів, щоб утримати ситуацію. Так було в Росії в 1997-98 роках. Їхній бюджет фінансувався за рахунок закордонних кредитів. Усе закінчилося дефолтом і обвалом курсом рубля.

Дефолт України, тобто оголошення про неспроможність розрахуватися з боргами дуже імовірне після проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році".

Уряд Юлії Тимошенко торік набрав кредитів на 100 млрд грн. Загальна сума державного боргу вже перевищує 800 млрд.

Американський фінансист Джордж Сорос у 2009-му теж попереджав про імовірний дефолт України.

Зараз ви читаєте новину «Дефолт України можуть оголосити в 2012 році — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі