понеділок, 18 квітня 2011 09:35

Дефолт у Греції неминучий, країну чекає фінансова ізоляція - експерти

Дефолт у Греції неминучий, країну чекає фінансова ізоляція - експерти

Багато незалежних економістів вважають можливий дефолт Греції за своїми зобов'язаннями вирішеним.

Про це пише The Wall Street Journal.

Можливий дефолт призведе до фінансових втрат банків, їх буде змушений підтримати уряд. Крім того, Греція в цьому разі буде повністю відрізана від зовнішнього фінансування. При такому розвитку подій Греції можуть знадобитися додаткові фінансові кошти ззовні, пише газета.

Офіційні особи в Брюсселі і Афінах заперечують можливість реструктуризації грецького боргу.

Фінансовий ринок фактично вже включив ймовірність дефолту в ціну грецьких облігацій. Прибутковість десятирічних грецьких облігацій впритул наблизилася в п'ятницю до 14% річних.

Керівники Міжнародного валютного фонду за закритими дверима також сказали, що Греція повинна вивчити питання про проведення реструктуризації держборгу, зазначивши, що нинішня ситуація навколо боргу Греції не є стійкою, повідомляє The Wall Street Journal.

Грецький прем'єр Йоргос Папандреу заявив у Вашингтоні журналістам, що Афіни не мають наміру проводити реструктуризацію.

Греція планує до 2015 року скоротити витрати бюджету на 26 млрд євро і продати активи на 50 млрд євро, щоб знизити бюджетний дефіцит до 1% ВВП у порівнянні з рівнем в 7,4% ВВП, наміченому на 2011 рік.

Зовнішній борг Греції становить 340 млрд євро. З них приблизно 50 млрд припадає на МВФ і Євросоюз, які надали минулого року екстрену фінансову допомогу, ще 50 млрд євро - на Європейський ЦБ. Близько 20% держоблігацій тримають грецькі банки.

Зараз ви читаєте новину «Дефолт у Греції неминучий, країну чекає фінансова ізоляція - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі