пʼятниця, 10 квітня 2020 21:10

Де можна заробити під час карантину

Де можна заробити під час карантину
Купівельна спроможність населення різко знизилася. Фото: pixabay.com

Завдяки карантину змогли проявити себе ті сфери, послугами яких раніше рідко користувалися. Зокрема, доставка їжі чи продуктів з магазину додому, розповів Gazeta.ua економіст Андрій Новак.

"Зараз ця сфера забезпечує роботою багатьох громадян. Після завершення карантину люди продовжуватимуть користуватися послугами доставки. Однозначно кількість робочих місць зросте", - пояснює економіст.

За його словами, повноцінно українці зможуть повернутися до роботи після завершення карантину та стабілізації економічної ситуації в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємцям, які втратили бізнес, пообіцяли допомогу на дітей

"Багато працівників або скоротили, або відправили у неоплачувані відпустки. В обох випадках люди фактично втратили єдине джерело доходу. Тому купівельна спроможність населення різко знизилася", - каже Новак.

Наголошує, що рішення про підтримку бізнесу та громадян повинен приймати уряд та Національний банк. Від цього залежить відновлення економічного життя країни в цілому.

Після запровадження карантину безробітними стали 4% українців. 35% опитаних продовжують працювати, як раніше, ще 29% працюють віддалено. У відпустці за власним бажанням перебуває 32% респондентів, свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг". За словами 60% людей, грошей вистачить менше ніж на місяць удома.

Зараз ви читаєте новину «Де можна заробити під час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі