вівторок, 13 серпня 2019 15:21

Данилюк пояснив, чим Україна може замінити транзит російського газу

Данилюк пояснив, чим Україна може замінити транзит російського газу
Контракт на транзит російського газу газотранспортною системою України завершується 31 грудня 2019-го. Фото: censor.net.ua

В України є план "Б", якщо транзит російського газу в Європу українською ГТС 2020-го не продовжать.

"Переговорну групу щодо продовження транзиту російського газу територією України створять після формування нового Кабінету міністрів. Але було б безвідповідально не мати плану "Б" на випадок невдачі", - заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк, пише BBC Україна.

Він не виключає продовження транзитного контракту між Нафтогазом і Газпромом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данія може заборонити будівництво газопроводу "Північний потік-2"

Україна щороку отримує $3 млрд від транзиту газу.

"Звичайно, ми виживемо без транзиту. Але це ж не тільки питання виживання, це питання розвитку країни", - підсумував Данилюк.

Контракт на транзит російського газу газотранспортною системою України завершується 31 грудня 2019-го. Чергові газові переговори запланували провести 16 вересня за участю України, Росії та ЄС. До цього на них чекали одразу після президентських виборів в Україні. Перший раунд тристоронніх переговорів пройшов у Берліні 17 липня 2018-го. Українську делегацію представляв міністр закордонних справ Павло Клімкін. Російську - міністр енергетики Олександр Новак. Друга зустріч Росії, України та ЄС відбулася 21 січня 2019-го у Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «Данилюк пояснив, чим Україна може замінити транзит російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі