вівторок, 07 серпня 2007 10:58

ЦВК бракує грошей на підготовку парламентських виборів

Українська ЦВК заявила про брак коштів на підготовку позачергових виборів у Верховну Раду, назначених на 30 вересня. За словами заступника голови комісії Жанни Усенко-Чорної, на формування й уточнення Державного реєстру виборців Центрвиборчком отримав 14 мільйонів гривень (2,8 мільйона доларів), що складає п"яту частину необхідної суми.

У зв"язку з цим Центрвиборчком планує звернутися до членів уряду з проханням погасити зазначений борг.

Тим часом раніше і сам голова ЦВК Володимир Шаповал заявляв, що створити державний реєстр виборців до вересня неможливо, і на це буде потрібно щонайменше рік. "Ми також знаходимося в становищі, коли від нас вимагають зробити те, що ми не можемо зробити без належного фінансування", - відзначив голова комісії.

У свою чергу минулого тижня міністр фінансів України Микола Азаров, коментуючи указ президента країни Віктора Ющенка про проведення виборів у Верховну Раду 30 вересня й початок передвиборної кампанії з 2 серпня, повідомив, що уряд не затримуватиме фінансування заходів, пов"язаних з проведенням дострокових парламентських виборів, повідомляє у вівторок Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК бракує грошей на підготовку парламентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі