понеділок, 27 березня 2017 13:10

Чому західна преса хвалить НБУ: експерт пояснив статтю про Гонтареву

Чому західна преса хвалить НБУ: експерт пояснив статтю про Гонтареву
SmartPress

Голова Нацбанку Валерія Гонтарева діє в інтересах Заходу. Так можна пояснити появу хвалебної статті про голову Нацбанку у Financial Times, розповів у коментарі Gazeta.ua економічний експерт Тарас Загородній.

"Нацбанк знищує банки з українським капіталом і можливість зростання української економіки. Активи можна скуповувати задешево. Гонтарева запускає іноземні компанії для купівлі активів збанкрутілих банків. Тому західна преса від неї в захваті", - говорить експерт.

За його словами, гроші в реальну економіку не йдуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зомбі", "помийки" й олігархи: чому Україна позбулася 87 банків

"Кредитування не відновили. Нацбанк тримає високі відсоткові ставки. Випускає облігації внутрішньої державної позики, депозитні сертифікати. В реальну економіку гроші не надходять. Щоб економіка почала зростати, регулятор має видавати банкам кредити під невеликі відсотки. А банки - довгострокові позики бізнесу. Це запустило б економіку. Гонтарева цього не робить", - коментує Загородній.

У Financial Times з'явилася стаття про Валерію Гонтареву. Раніше ЗМІ повідомляли, що голова Нацбанку найближчим часом може піти у відставку. НБУ заперечив можливе звільнення. Гонтарева керує Нацбанком з червня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Чому західна преса хвалить НБУ: експерт пояснив статтю про Гонтареву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі