субота, 31 жовтня 2020 21:10

Чому в Україні масово продають китайський часник

Чому в Україні масово продають китайський часник
Часник займає до 5,3% від загальної площі під овочевими культурами в Україні. Фото: pexels.com

В Україні вітчизняний часник у магазинах продають у серпні-листопаді. З грудня переважно торгують продукцією з Китаю, розповів Gazeta.ua Тарас Висоцький, заступник міністра з розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

"Часник займає до 5,3% від загальної площі під овочевими культурами в Україні. За даними Держстату, 2020-го під посіви відвели 23,9 тисяч гектар. З них 0,9 тисяч вирощують сільськогосподарські підприємства, 23 тисячі гектар - населення. У цьому і проблема. Господарства населення використовують часник переважно для власного споживання. На ринку продають залишки у період збирання врожаю. Далі часник доводиться завозити з Китаю", - пояснює Висоцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пообіцяли дешеві та якісні овочі: умови

За його словами, зберігати часник без спеціального обладнання складно. Тому дрібні продавці намагаються збути його якомога швидше навіть за невисоку ціну.

"Основними проблемами вітчизняного виробництва часнику є відсутність якісного посівного матеріалу, недотримання технологій вирощування та відсутність відповідних холодильників для зберігання", - наголошує заступник міністра.

Уряд на засіданні 21 жовтня ухвалив Концепцію державної цільової програми розвитку овочівництва до 2025 року. У Кабміні пояснюють, що програма дозволить забезпечити населення високоякісною, доступною за ціною продукцією, збільшити частку підприємств, що займаються виробництвом овочів.

Зараз ви читаєте новину «Чому в Україні масово продають китайський часник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі