четвер, 22 квітня 2021 21:10

Чому українцям важко знайти роботу після 40 років

Чому українцям важко знайти роботу після 40 років
На вибір місця роботи в першу чергу впливає рівень зарплати та графік роботи. Фото: pixabay.com

64% українців після 40 років мали проблеми з пошуком роботи. Головні причини відмов: бажаний рівень зарплати, вік, недостатній рівень освіти.

39% людей 40+ вважають свій вік при працевлаштуванні значним мінусом. Своїми перевагами старші працівники називають більш відповідальний підхід до роботи, зацікавленість у довгостроковому працевлаштуванні, наявність досвіду, йдеться в дослідженні OLX Робота

Лише 29% українців 40+ вдається знайти роботу менше, ніж за 14 днів. 20% шукають понад пів року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина населення живе у трудовому рабстві - експерт про бідність українців

Торгівля, транспорт, логістика — найпопулярніші сфери для пошуку роботи в Україні, незалежно від віку. Працівники 40+ також часто шукають роботу на виробництві.

На вибір місця роботи в першу чергу впливає рівень зарплати та графік роботи. Також серед важливих факторів: близьке розташування до дому, можливість поєднувати роботу з особистим життям/побутом.

"Проблема вікової дискримінації на ринку праці продовжує існувати. Але є і позитивна тенденція — за останні роки з'явилося більше пропозицій для людей різного віку, зокрема у робітничих спеціальностях. Це стосується і формату віддаленої роботи", - говорить Марія Абдулліна, керівниця напряму OLX Робота.

В Україні зареєстрували 680 тис. безробітних за перші три місяці 2021-го. Це на 34% більше, ніж торік. Загалом кількість непрацюючих українців за рік зросла на третину, повідомляє Державний центр зайнятості.

Зараз ви читаєте новину «Чому українцям важко знайти роботу після 40 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі