вівторок, 13 серпня 2019 12:49

Чому українці відмовляються повертатися на роботу за кордон

За кордон на роботу не планують повертатися 20% українців, які довгостроково працювали там.

Переважно це стосується заробітчан, які працювали у Польщі, Росії та НІмеччині та отримували зарплату менше за $1 тис., пише olx.ua.

Не хочуть повертатися за кордон переважно через психологічний дискомфорт, пов'язаний ыз переїздом і віддаленістю від рідних. Майже третина опитаних кажуть, що необхідність працювати за кордоном зникла. Ще 16% скаржаться на дороге харчування та проживання під час роботи у сусідніх країнах. Кожний п'ятий розчарувався роботою за кордоном.

Автор: olx.ua
  За кордон переважно не планують повертатися чоловіки віком 25-34 роки та 45-54 роки з сім'ями.
За кордон переважно не планують повертатися чоловіки віком 25-34 роки та 45-54 роки з сім'ями.

За кордон українці їдуть через низькі зарплати вдома та можливість подивитися світ. Водночас майже половина тих, хто не хоче повертатися на роботу за кордон, отримували там менше за $1 тис. Ще 18% - до $1,2 тис. Тільки 11% українців мали $2 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чехії змінились правила працевлаштування для українців

Кожний другий українець за кордоном працював не за фахом. Майже чверть трудилися у будівельній сфері. Популярною була робота водієм чи вакансії на виробництві.

За кордон переважно не планують повертатися чоловіки віком 25-34 роки та 45-54 роки з сім'ями. 7 із 10 таких заробітчан проживають у містах.

В Україну за перше півріччя 2019-го перерахували $1,09 млрд. Найбільше грошей надійшло зі США (15%), Італії (14%), Польщі (11%), Росії (9%) та Ізраїлю (8%). Ще 43% коштів переказали з інших країн.

Зараз ви читаєте новину «Чому українці відмовляються повертатися на роботу за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі