пʼятниця, 16 квітня 2021 21:10

Чому українці не платять за комуналку

Чому українці не платять за комуналку
Комунальники не здатні системно працювати з боргами. Фото: надане Евгенієм Соловйовим

В Україні немає реальних механізмів покарати споживача за неплатежі. Звідси і зростання заборгованості за комунальні, розповів в інтерв'ю Gazeta.ua правозахисник Евгеній Соловйов.

"Частина українців здогадуються, що комунальні тарифи завищені та що їх обманюють. І затягують із оплатою принципово. Але загалом затримання плати - це національна традиція. За це ж нічого не буде. Так куди поспішати", - каже експерт.

Листи з погрозами, судові розгляди й колекторські фірми, які вибивають борги - це, на думку Соловйова, лише гучні епізоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від боргів більше не втекти: як арештовуватимуть рахунки неплатникам штрафів і аліментів

"Комунальники не здатні системно працювати з боргами. У них слабка юридична служба, часто позови подаються аби як. Ну, який стимул може бути в начальника юридичного департаменту комунальної компанії? Він показує купу позовів і все. А треба ще вибудовувати їхній пріоритет. Застосовувати різні моделі роботи зі споживачами, контролювати терміни заборгованості", - додав правозахисник.

Повну версію інтерв'ю читайте на Gazeta.ua.

Борги киян за опалення цього року зросли на 17% у порівнянні з торішнім опалювальним сезоном.

Зараз ви читаєте новину «Чому українці не платять за комуналку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі