четвер, 12 липня 2018 12:52

Чому Україна може не отримати гроші МВФ

Чому Україна може не отримати гроші МВФ
У червні поточного року уряд та Нацбанк виплатили МВФ $162 млн боргу. Фото: InfoResist

Україна не отримає транш Міжнародного валютного фонду без прийняття правки до закону про Антикорупційний суд щодо апеляційних скарг.

"Від МВФ і ЄС лунали заяви щодо необхідності повернути правку. Йдеться про корупційні справи топ-посадовців, які у випадку апеляції мають одразу перейти до Вищого антикорупційного суду і не розглядатися у судах загальної юрисдикції. Цю правку викинули під час голосування за Антикорупційний суд. Якщо правку не приймуть, МВФ категорично відмовляється продовжувати діалог щодо траншу", - заявив народний депутат, голова підкомітету з питань адаптації українського законодавства до законодавства ЄС Олена Сотник, передають УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає від ЄС 1 млрд євро: умови кредиту

Крім того, уряд веде переговори з МВФ щодо його вимоги привести ціни на газ в Україні до ринкового рівня.

Водночас у червні поточного року уряд та Нацбанк виплатили МВФ $162 млн боргу.

7 червня Верховна Рада 315-ма голосами запустила процедуру створення Вищого антикорупційного суду. 13 червня закон опублікували в "Голосі України".

Після цього стало відомо, що в документі є пункт, за яким порушені раніше справи щодо корупції топ-чиновників не підпадають під юрисдикцію Вищого антикорупційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Чому Україна може не отримати гроші МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі