субота, 01 серпня 2020 21:10

Чому супермаркети продають неякісну картоплю

Чому супермаркети продають неякісну картоплю
Люди, не розбираючись, купують заражену імпортну картоплю та висаджують замість насіннєвої. Фото: pexels.com

Мережевим магазинам вигідно купувати великі партії імпортної картоплі з Росії та Білорусі. Її завозять з необхідним пакетом документів, розповіла Gazeta.ua виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова.

"Якої б якості не була картопля, за міжнародними угодами українські супермаркети не можуть відмовитися від поставок. Єдине, як можуть реагувати, - трохи знижувати вартість неякісної продукції при продажу населенню", - говорить вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки картоплі вирощують українці

Наголошує, що вітчизняні виробники навіть із якісною картоплею не завжди можуть сформувати пакет необхідних документів. Щоб картоплю перевезти з однієї області в іншу, потрібні окремі дозволи на кожну машину.

"Найгірше те, що люди, не розбираючись, купують заражену імпортну картоплю та висаджують замість насіннєвої. Таким чином поширюються карантинні шкідники на наших полях", - каже Руженкова.

Повну версію інтерв'ю з Оксаною Руженковою читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Чому супермаркети продають неякісну картоплю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі