понеділок, 29 квітня 2019 21:10

Чому почали менше купувати нерухомість

Чому почали менше купувати  нерухомість
Попит на квартири різко впав із середини березня. Почне відновлюватися у травні. Фото: ЖК Квартал Алей

У першому кварталі 2019-го, порівняно з аналогічним періодом минулого року, на 5,4% подорожчали квартири на первинному ринку, свідчать дані Держстату.

"Житлова нерухомість піднялася в ціні через зростання мінімальної та середньої зарплати, подорожчання будматеріалів", - пояснює Gazeta.ua віце-президент Асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолій Топал.

За його словами, попит на квартири різко впав із середини березня.

"Дехто пов'язує це з виборами. Однак у лютому-на початку березня нерухомість активно купували через відкладений попит у листопаді-січні. Тоді в країні діяв воєнний стан. Крім того, зараз люди не поспішають купувати житло, бо готуються до Великодня. Попит почне відновлюватися з середини травня. Скоріше за все, тоді ціни підуть униз", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому смарт-квартири стали не популярними

Потенційним покупцям Анатолій Топал радить не вестися на аномально дешеву нерухомість.

"Треба пам'ятати, що безкоштовного сиру не буває. Звісно зекономити на квартирі можна, якщо вкластися в будівництво. Але треба правильно оцінювати ризики. Завжди перевіряти забудовників. Адже вашу квартиру взагалі можуть не добудувати", - наголошує він.

Українці переважно купують одно- та двокімнатні квартири класу "комфорт". Активно шукають євродвушки - квартири з окремою спальнею з вікном і кухнею-вітальнею. Вони, як правило, невеликої площі - 35 кв м.

Зараз ви читаєте новину «Чому почали менше купувати нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі