субота, 21 вересня 2019 21:10

Чому кількість отримувачів субсидій не зменшиться

Чому кількість отримувачів субсидій не зменшиться
На субсидії у проекті бюджету на 2020 рік заклали 47,6 млрд грн. Фото: slk.kh.ua

Українці у середньому на оплату житлово-комунальних послуг витрачають 50-60% сукупного доходу сім'ї. Пенсіонери та багатодітні родини - фактично 100%, розповіла Gazeta.ua енергетичний експерт Марія Яковлєва.

"У Сполучених Штатах та Європі витрати на комунальні послуги становлять 10-15% від сукупного сімейного доходу. Українцям катастрофічно не вистачає грошей оплачувати тарифи за європейськими цінами", - пояснює Яковлєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міністерстві пояснили, чому скоротили гроші на субсидії

Вона додає, що кількість субсидіантів наступного року скорочувати не будуть.

"На субсидії у 2020-му виділили менше коштів - 47,6 мільярдів гривень. Це чисто арифметичний перерахунок, пов'язаний зі зниженням ціни на газ. Не думаю, що кількість субсидіантів буде скорочуватися", - наголошує енергетичний експерт.

Субсидію розраховують залежно від доходу сім'ї на рівні двох прожиткових мінімумів на особу і витрат, які не перевищують 15% сукупного доходу такої родини. Тобто відсоток обов'язкового платежу для сімей з однаковим доходом на одну особу однаковий. Але розмір платежу залежить від сукупного доходу сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Чому кількість отримувачів субсидій не зменшиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі