пʼятниця, 07 вересня 2018 13:12

Ціну на газ можна серйозно знизити ринковими методами - Сергій Тарута

Ціну на газ можна серйозно знизити ринковими методами - Сергій Тарута
Сергій Тарута: "Україна має колосальні запаси газу, але потрібна влада, яка забезпечить інвестиції в галузь"

Україна повинна знижувати тарифи на газ ринковими методами, так, як це роблять США. Про це заявив лідер партії "Основа" Сергій Тарута в ефірі телеканалу NewsOne.

"Америка ринковими методами знизила вартість. За рахунок того, що була програма Обами, держава давала кредити бізнесу, тим самим забезпечила інвестиції у видобуток", - заявив лідер партії "Основа".

Політик також зазначив, що інвестиції сприяли поширенню технології гідророзриву, видобутку сланцевого газу.

"Гідророзрив - це коли одна свердловина дає в 6-8 разів більше, ніж видобуток традиційним способом. Тому з'явилося багато гравців на ринку видобутку, що призвело до зниження ціни на газ", - пояснив Тарута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для збереження транзиту газу через Україну потрібно шукати компроміси з країнами Європи - Тарута

Лідер партії "Основа" нагадав, що Україна має колосальні запаси газу, але потрібна влада, яка забезпечить інвестиції в галузь.

"Потрібно $5-7 млрд інвестицій і застосування нових сучасних технологій, які повністю забезпечать нам незалежність зо імпортом", - підкреслив він.

Сергій Тарута запевнив, що Україна може знизити вартість газу на 40%, що буде мати колосальне значення для національної економіки.

"Ми можемо знизити ціну газу на 40% і стати експортером газу. Це означає, що тарифи будуть нижчими, наша продукція стане конкурентоспроможною, а значить, буде більше доходів для людини і для бюджету. Це дасть людям стабільність", - підсумував Тарута.

Зараз ви читаєте новину «Ціну на газ можна серйозно знизити ринковими методами - Сергій Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі