середа, 14 жовтня 2015 09:59

Чиновники заважають Україні освоювати нові ринки ЄС - Павленко

Чиновники заважають Україні освоювати нові ринки ЄС - Павленко

Багаторічні зусилля Мінагрополітики дозволили країні успішно пройти міжнародний аудит системи сертифікації насіння. Це відкриває шлях українському насінню на ринок ЄС. Таким чином Україна може стати європейським центром з вирощування високоякісного насіння, а також потужним його експортером.

Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко в ексклюзивному коментарі виданню Gazeta.ua.

"Разом з тим, сьогодні некомпетентні дії та надмірні амбіції керівництва новоствореного органу - Держспоживбезпечності України ставлять під загрозу можливості експорту українського насіння до країн ЄС", - наголосив Павленко.

Від також додав, що керівництво Держспоживбезпечності просто блокує дорожню карту заходів щодо початку експортних операцій.

"Такі дії вже отримали негативну оцінки з боку бізнесу та критично сприймається європейськими партнерами України", - наголосив Павленко.

За його словами, Міністерство ініціювало 26 жовтня нараду за участі відповідних відомств, а також представників бізнесу та громадських організацій.

"Плануємо обговорити питання розвитку насінництва, визначити спільну позицію з їх оперативного вирішення. Якщо ситуацію не буде вирішено ближчим часом, Міністерство ініціюватиме перед Кабінетом Міністрів України питання щодо кадрових змін у керівництві Держспоживбезпечності України", - підкреслив Павленко.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники заважають Україні освоювати нові ринки ЄС - Павленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі