вівторок, 10 листопада 2020 09:48

Ціни продовжують зростати: що подорожчало найбільше

Ціни продовжують зростати: що подорожчало найбільше
Найбільше подорожчали цукор та яйця. Фото: unsplash

Інфляція у жовтні, порівняно із вереснем цього року, становила 1%. З початку року вона піднялась на 2,7%.

На споживчому ринку в жовтні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,1%, передають у Держстаті.

Найбільше подорожчали цукор та яйця - на 22,9% та 22,7% відповідно. На 7,3%–0,8% зросли ціни на соняшникову олію, сало, хліб, молоко та молочні продукти, макаронні вироби, м'ясо та м'ясопродукти.

Водночас на 6,2% подешевшали фрукти, на 1,5–0,3% – рис, овочі, риба та продукти з риби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні подорожчають солодощі

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,9%, що пов'язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,8%.

Зростання тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 4,4% відбулося через підвищення цін на природний газ на 18,2%, а також тарифів на опалення – на 3,5%.

Ціни на транспорт зросли на 0,2% насамперед через подорожчання автомобілів на 1,4%, палива та мастил – на 0,8%. Водночас на 5% подешевшав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

Через високий попит оптових компаній піднялись ціни на картоплю. Причиною цьому стали закупівлі овочів для закладки в сховища. Картоплю пропонують за ціною 5,50 - 7,50 грн/кг, що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Зараз ви читаєте новину «Ціни продовжують зростати: що подорожчало найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі