четвер, 03 березня 2011 13:57

Ціни на продовольство встановили новий рекорд - ООН

Ціни на продовольство встановили новий рекорд - ООН

У лютому індекс світових цін на продовольство встановив новий рекорд. Певним чином на це вплинули події в Тунісі та Єгипті, які призвели також до зростання цін на нафту.

Таким чином перевищено історичний максимум 2008 року. Тоді високі ціни на їжу також були спровоковані народними повстаннями в низці країн.

Про це сьогодні, 3 березня, повідомила Продовольча і сільськогосподарська організація ООН - ФАО.

Представники ФАО, нагадали, що зростання цін на нафту негайно відбивається на вартості продовольства, так як фермерам необхідне паливо для сільськогосподарської техніки.

У лютому середній індекс, що відображає щомісячну динаміку цін на кошик продуктів, яка включає хлібні продукти, олійні культури, молочні продукти, м'ясопродукти та цукор, становив 236 пунктів. Таким чином, порівняно із січнем він виріс на 2,2%.

Цього року експерти ФАО також прогнозують падіння світових поставок зернових культур.

"З огляду на зростання попиту і зниження виробництва злакових культур 2010 року, ми очікуємо, що загальні світові запаси зернових цього року різко скоротяться через зниження запасів пшениці і фуражного зерна", - йдеться в доповіді організації.

Нагадаємо, в грудні ФАО повідомляла, що ціни на продовольство в світі досягли рекордних позначок.

Підвищення індексу цін ФАО, який включає 55 видів продовольчих товарів, стався через подорожчання цукру, зернових, масла і м'яса.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на продовольство встановили новий рекорд - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі