середа, 20 жовтня 2021 11:55

Ціни на нафту впали після заяви Китаю

Ціни на нафту впали після заяви Китаю
На ринок також чинили тиск дані Американського інституту нафти. Фото: pixabay.com

20 жовтня ціни на нафту знизилися на тлі заяви китайського уряду про забезпечення роботи вугільних шахт на повну потужність, щоб стримати рекордно високі ціни на вугілля.

Вартість грудневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $84,63 за барель, свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. Це на 0,53% нижче ціни на закриття попередньої сесії. Ціна ф'ючерсів на WTI на листопад знизилася на 0,45%, до $82,59 за барель.

Ціни на китайське вугілля та інші сировинні товари різко впали на початку ранкових торгів, що, у свою чергу, призвело до зниження цін на нафту. Національна комісія з розвитку і реформ Китаю обговорила у вівторок втручання уряду в ціни на вугілля на зустрічі з основними виробниками. В окремій заяві комісія наголосила, що забезпечить роботу вугільних шахт на рівні видобутку не менш як 12 млн т вугілля на добу, що на 1,6 млн т більше, ніж наприкінці вересня.

На ринок також чинили тиск дані Американського інституту нафти, які показали, що запаси сирої нафти у США зросли за минулий тиждень на 3,3 млн бар., що було на 1,9 млн бар. вище за прогнози аналітиків. Водночас запаси бензину й дистилятів, включаючи дизельне паливо, мазут й авіагас, у США впали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готується імпортувати електроенергію з Білорусі

Нафта цьогоріч зросла в ціні, оскільки розгортання вакцинації у світі сприяє попиту на енергію. Світ перебуває в умовах нестачі газу та цінових рекордів. Країни ОПЕК+ вирішили не змінювати встановлений раніше план відновлення видобутку нафти. Зі збільшенням попиту на ринку у зв'язку з відновленням економічної діяльності у світі, вони очікували збільшення видобутку понад запланований обсяг.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту впали після заяви Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі