четвер, 28 квітня 2011 16:43

Ціна золота оновила свій історичний рекорд

Ціна золота оновила свій історичний рекорд

На готівковому ринку дорогоцінних металів в Лондоні ціна spot золота щодо її ранкової позначки сьогодні оновила свій історичний максимум.

Ціна золота сьогодні офіційно становила 1531,00 дол. / унція.

До сьогоднішнього дня найвища ціна золота в Лондоні була зареєстрована 27 квітня 2011 року:

- ранковий фіксінг (AM Fixing) - 1508,00 дол./унція;

- вечірній фіксинг (PM Fixing) - 1511,00 дол./унція.

Ціна AM Fixing золота в Лондоні сьогодні підвищилася щодо свого значення за попередній торговий день на 23 дол./ унція, або на 1,5%, коригуючи за цінами строкового ринку. Занраз на біржі COMEX ціни по операціях з ф'ючерсами на золото за трьома першими позиціями тримаються в діапазоні 1531,2-1532,7 дол. / унція.

Нагадаємо, 20 квітня ціна золота подолала новий для себе психологічно важливий рубіж - 1,5 тис. дол./унція.

Як повідомлялось, вартість золота росте на тлі послаблення долара і невизначеності навколо світового економічного розвитку. Інвесторів хвилюють інфляція, що росте по всьому світу, боргові проблеми південних країни Європи і перший за довгі роки перегляд прогнозу за рейтингом США на "негативний". Все це призводить до втечі капіталу з високоприбуткових, але ризикових активів і перекладання коштів у традиційне мірило надійності - золото.

Зараз ви читаєте новину «Ціна золота оновила свій історичний рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі