середа, 02 березня 2011 08:16

Ціна на золото досягла історичного максимуму

Ціна на золото досягла історичного максимуму

У Нью-Йорку ціна на золото у вівторок  досягла історичного максимуму через зростання попиту на дорогоцінний метал на тлі політичної нестабільності на Близькому Сході.

Спотові контракти на золото досягли після закриття основних торгів на нью-йоркській майданчику Comex абсолютного рекорду - $ 1432,74 за тройську унцію, перевершивши, таким чином, історичний максимум, зафіксований 7 грудня - $ 1431,3, пише The Wall Street Journal.

Березневі ф'ючерси на золото подорожчали за підсумками торгів на Comex у вівторок на 1,5% - до рекордних $ 1430,7 за унцію.

Розростання конфлікту на Близькому Сході підсилило побоювання учасників ринку щодо падіння вартості фондових індексів у регіоні. Крім того, зростання вартості нафти може стати стримуючим світове економічне зростання фактором.

Срібло за підсумками торгів у вівторок виросло в ціні на 1,8% - до $ 34,416 за унцію, що є максимальним значенням з 5 березня 1980 року.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на золото досягла історичного максимуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі