понеділок, 02 серпня 2021 18:25

Ціна на електроенергію піднялася до рекордного максимуму

Ціна на електроенергію піднялася до рекордного максимуму
В Україні зросла ціна на електроенергію. Фото: finance.ua

Середньозважена ціна електроенергії в Україні на ринку "на добу вперед" (РСВ) станом на 2 серпня досягла 2578,5 грн за МВт-год.

Про це свідчать дані держпідприємства Оператор ринку.

Таким чином, ціна на електроенергію досягла нового максимуму за час роботи нового ринку електричної енергії. Щодо періоду постачання на 1 серпня ціна зросла на 21,6%.

При цьому в липні цей показник не перевищував 1736 грн за МВт-год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електронні чеки та багато вихідних - чого чекати українцям в серпні

Середньозважена ціна електричної енергії в торговій зоні "Бурштинський острів", що виробляє електроенергію для Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей, склала 1719,5 грн за МВт-год.щодо періоду постачання на 1 серпня ціна зросла на 3,5%.

Таке зростання цін стало наслідком рішення Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Про підвищення максимальних граничних цін продажу електрики.

30 липня ціни були підвищені: для нічної зони – з 1243,71 до 2000 грн за МВт-год, для денної зони – з 2655,99 до 4000 грн за МВт-год.

Підвищення цін на електроенергію для населення відклали до 1 серпня. Уряд зберіг ціну на рівні 1,68 грн/кВт-год. Це рішення виключно політичне, з економікою не має нічого спільного. Просто не встигли підготувати варіант, який би влаштував усіх учасників переговорного процесу.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на електроенергію піднялася до рекордного максимуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі