Ексклюзиви
вівторок, 12 червня 2018 18:11

Чи зміниться ціна на газ найближчим часом

Чи зміниться ціна на газ найближчим часом
Ринкова ціна на газ сприятиме зменшенню корупції. Фото: "Вголос"

Україна має зобов'язання щодо ринкової ціни відповідно до меморандуму з МВФ. Формула ціни на газ закладена три роки тому. Тому її потрібно переглянути.

"Коли говоримо про реформи – потрібен результат для людей. Казати, що ні, ніяких підвищень ніколи не буде – не можна. Але ми повинні жити відповідно до своїх можливостей. Щоб зменшити поле для корупції, має бути ринкова ціна на газ", - повідомила в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова, пише tsn.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головним фактором зростання тарифів та вартості товарів є ціна на газ – експерт

Вона додала, що попереднє підвищення цін не мало негативного ефекту для населення. Крім того, українці зможуть користуватися субсидією чи іншими можливими інструментами.

"Загалом Україні потрібно відійти від річного планування. Людина повинна мінімально залежати від того, чи це хороший рік, чи поганий, чи виборчий, чи передвиборчий", - підсумувала Маркарова.

Ціна на природний газ для українців може зрости на 60-70%. За словами екс-голови Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитра Вовка, це станеться після приведення її до рівня ринкового паритету. Цього від України вимагає МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Чи зміниться ціна на газ найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути