вівторок, 01 червня 2021 12:32

Чи вдасться Україні уникнути дефіциту бензину А-95

Дефіциту бензину А-95 в Україні не буде. Недоотримані з Білорусі обсяги візьмуть за рахунок власного виробництва та інших джерел імпорту.

"Ринок моторних палив України достатньо диверсифікований. АЗС кардинально переписали цінники з початку року: бензин, ДТ та автогаз додали до 6,5 гривень за літр. За рахунок національних виробників та імпорту з країн ЄС Україна забезпечить себе паливом в потрібному обсязі", - розповіла на нараді в Міненерго президентка нафтогазової асоціації України Неля Привалова, пише ubr.

Автор: Олена Луценко
  З початку року - бензин, ДТ та автогаз додали в ціні до 6,5 гривень за літр
З початку року - бензин, ДТ та автогаз додали в ціні до 6,5 гривень за літр

Виробникам знадобиться 10 днів для нарощення виробництва, щоб мати необхідні обсяги.

Укрзалізниця і морські порти готові до збільшення обсягів перевезень і перевалки ресурсів у разі потреби, зазначили на нараді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніхто не створюватиме запасів, житимемо одним днем" - що відбувається з цінами на бензин

"Україна повинна створити мінімальні запаси сирої нафти та нафтопродуктів. А українського споживача можна підтримати шляхом зниження акцизної ставки на бензини, а також підвищення ставки акцизу на LPG для збалансування ринку", - повідомили представники нафтогазової асоціації України.

У червні Білоруська нафтова компанія не постачатиме бензин марки А-95 для українських контрагентів. Раніше повідомляли про скорочення постачань дизельного пального й бензину у зв'язку з плановим ремонтом Мозирського НПЗ, а також через невизначеності з постачаннями нафти на Нафтан після відновлення американських санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Чи вдасться Україні уникнути дефіциту бензину А-95». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі