субота, 24 жовтня 2020 21:10

Чи повинні компанії платити стажерам: пояснення експерта

Чи повинні компанії платити стажерам: пояснення експерта
Стажеру необхідно підписати з працедавцем акт здавання-приймання послуг. Фото: unsplash

Згідно законодавства, якщо під час стажування людина виконує роботу, компанія повинна виплачувати їй зарплату відповідно до встановлених систем оплати праці.

Але у законах не розтлумачене значення фрази "особа виконує професійні роботи". Через це можуть виникати непорозуміння, кажуть експерти robota.ua.

Адвокат Владислав Волинець пояснює, що стажеру необхідно підписати з працедавцем акт здавання-приймання послуг із зазначенням видів професійних робіт та їх обсягів. У цьому випадку він може претендувати на оплату праці. Порядку дій стажера в разі непідписання роботодавцем такого акту в законодавстві немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На одну вакансію претендує 21 особа: яку роботу шукають українці

Стажера, з яким не підписали акт, можуть прирівняти до співробітника, якого допустили до праці без потрібного оформлення. У випадку виявлення такого порушення, законодавством передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної зарплати. Наразі це 150 тис. грн.

Щоб вдало пройти співбесіду, не варто приписувати собі вигадані обов'язки, місця роботи й навички, якими не володієте.

Зараз ви читаєте новину «Чи повинні компанії платити стажерам: пояснення експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі