вівторок, 24 березня 2020 16:42

Чи подешевшає оренда квартир після карантину

Чи подешевшає оренда квартир після карантину
Оренда квартир може подешевшати, якщо попит впаде. Фото: pexels.com

На час карантину на ринку оренди нерухомого майна триває затишшя. Активного попиту як серед населення, так і бізнесу немає, розповів Gazeta.ua голова спілки фахівців із нерухомого майна Віктор Несін.

"Зараз власники житла та квартиранти намагаються домовитися про умови оренди на час карантину. Наприклад, дехто згоден знизити ціну на 50% на цей період. Є випадки, коли власники комерційного нерухомого майна, щоб не втратити клієнтів, готові відмовлятися від заробітків. Пропонують орендарям платити тільки за комунальні послуги", - говорить Несін.

За його словами, зараз головне питання – наскільки затягнеться карантин.

"Якщо його продовжать на місяць, два і довше, то деякі договори оренди безумовно розірвуть. Поки ще в людей є грошові запаси. Надовго їх не вистачить. Уже зараз є поодинокі випадки, коли молоді люди без роботи не мають, чим платити за житло. Тому повертаються додому до батьків. Це стосується тих, хто приїхав у столицю заробити. Таких близько 35% серед тих, хто орендує квартири в Києві", - пояснює фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як продають і здають квартири в умовах карантину

Додає, що оренда може подешевшати.

"У нас ціну формує попит. Коли, наприклад, приїжджали переселенці з Донбасу, попит на оренду житла зріс, а з ним піднялася ціна. Зараз попит мінімальний. Якщо карантин продовжать, то й він зменшуватиметься. Тому ціна може впасти. Треба розуміти, що дехто здає нерухоме майно не від хорошого життя. Це спосіб заробітку. Знаю випадок, коли в центрі Києва здають квартиру. За ці гроші власники на околиці міста орендують житло і на різницю живуть", - підсумував Несін.

На час карантину через коронавірус позичальникам дозволили не платити за іпотечними кредитами. Також банки не можуть стягувати заставу з клієнтів, повідомили в Національному банку.

Зараз ви читаєте новину «Чи подешевшає оренда квартир після карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі