вівторок, 02 липня 2013 22:45

Черкащанка подасть у суд на ДМС, яка вимагала незаконні платежі за закордонний паспорт

Черкащанка подасть у суд на ДМС, яка вимагала незаконні платежі за закордонний паспорт
У ДМС заявили, що не можуть прийняти всі належні документи без сплати 207,15 грн. Фото: Gazeta.ua

Жительці Черкас 25-річній Юлії Бабак у Державній міграційній службі відмовили приймати документи без сплати необов'язкових, згідно з законодавством України, платежів.

Дівчина намагалася подати документи для оформлення та видачу закордонного паспорта в Управління ДМС у Черкаській області міста Черкаси, що на вул. Пастерівська, 104.

Вона прийшла з помічником, який фіксував процес подачі документів на відео. Заявниця каже, що, згідно з законодавством, подала всі необхідні для оформлення закордонного паспорту документи. А саме – паспорт громадянина України, копію ідентифікаційного коду, заяву-анкету встановленого зразка, дві фотокартки, квитанцію про сплату митного збору (170 грн), а також копію свідоцтва про одруження і старий закордонний паспорт.

Уповноважена посадова особа органу міграційної служби підтвердила, що надані всі належні документи і з ними все в порядку. Однак вона заявила, що не може їх прийняти без сплати 207,15 грн і принесення їй відповідної квитанції. За що потрібно було платити ці гроші – співробітник ДМС не пояснила.

"Мені неправомірно відмовили у прийнятті документів на оформлення і видачу закордонного паспорту. Співробітниця ДМС підтвердила на відео, що я подала всі передбачені законодавством документи, але потрібна якась незрозуміла квитанція на 207,15 грн. Тепер у мене є доказ її неправомірних дій. Тож подаватиму у суд на них, аби показати приклад іншим людям, щоб вони не переплачували за паспорти", – зазначила Gazeta.ua Юлія Бабак.

Черкащанці в оформленні судового позову допомагають юристи з "Демократичного Альянсу". Нагадаємо, кілька членів цієї організації вже судяться з ДМС щодо вимагання незаконних платежів за закордонний паспорт у міграційній службі.

Зараз ви читаєте новину «Черкащанка подасть у суд на ДМС, яка вимагала незаконні платежі за закордонний паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі