середа, 09 квітня 2014 14:17

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Чергове "покращення" в Криму: люди купують бензин по блату

Чергове "покращення" в Криму: люди купують бензин по блату
У Криму купують бензин по блату. Фото: ck72.ru

Росія не має грошей, щоб вкладати в розвиток Криму.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів голова Комітету економістів України Андрій Новак, коментуючи дефіцит бензину на півострові.

"Бензинова криза на півострові зараз створена штучно. Росія, коли захоплювала Крим, розраховувала лише на прибутки, насправді ж загубила свою економіку. Російські акції на фондовому ринку серйозно впали, економіка ще в гіршому стані ніж в України. До того ж ця країна має дуже багато дотаційних областей і країн. Зокрема, і Чечня", - сказав Новак.

За його прогнозом, Росія вирішить питання з бензином вже до кінця квітня. З початку травня ціна на пальне знизиться на 30%.

"Щоб перед президентськими виборами показати, як виграли кримчани від того, що з Росією. Вони підбурюватимуть і сусідні області приєднуватись до Криму. Далі ціна на паливо залежить від політичної ситуації в Україні. Але в будь- якому разі кримська економіка не може мати низької ціни на паливо, бо якщо й налагодять поставки дешевого бензину з Росії, то вартість серйозно буде піднімати дорога до півострова", - пояснив Новак.

Останній тиждень кримчани купують паливо по блату.

"Бензин продають лише "своїм" і то не більше 25 літрів на тиждень", - розповів сімферополець Володимир.

Він зазначив, що на заправках заведені журнали, туди вписують хто і де заправився.

"Щоб отримати більше, треба доплатити в кишеню заправникам. З кожного літра беруть по чотири гривні. Літр 95-го зараз коштує від 15,10 до 16 гривень", - поскаржився чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Чергове "покращення" в Криму: люди купують бензин по блату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі