пʼятниця, 20 листопада 2015 12:36

Через підриви не працюють дві лінії електропостачання Криму

Через підриви не працюють дві лінії електропостачання Криму
Фото: azov.press

У ніч на п'ятницю, 20 листопада, невідомі підірвали опори двох із чотирьох магістральних ліній електропередач, якими здійснюється енергопостачання в окупований Росією Крим.

Лінії виведені з ладу, пише "УНІАН" з посиланням на прес-службу Дніпровської енергетичної системи ДП "НЕК "Укренерго".

Як зазначається, близько 4 години ранку на диспетчерський пункт надійшло повідомлення про відключення лінії 330 кВ "Мелітополь-Джанкой".

"Спроби аварійного повторного ввімкнення і ручного повторного ввімкнення, здійснені диспетчером ДНЕС, до підключення лінії не привели. Бригада служби ліній мелітопольської ділянки запорізьких магістральних електричних мереж, яка виїхала на місце події, виявила, що одна з опор магістральної лінії пошкоджена – впала, очевидно, в результаті підриву", - повідомили у прес-службі.

Зараз місце пошкодження оточене, працюють силовики.

Також в "Укренерго" повідомили, що за аналогічних обставин через кілька хвилин після падіння опори ДНЕС, впала опора магістральної лінії 220 кВ, у результаті виведені з ладу дві з чотирьох ліній енергопостачання Криму.

За неофіційними даними, на інших двох лініях також були підриви опор, однак вони не впали, тому енергопостачання Криму повністю не припинено.

Зараз ви читаєте новину «Через підриви не працюють дві лінії електропостачання Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі