пʼятниця, 26 грудня 2014 11:00

Через кризу українці відмовляються від стаціонарних телефонів і абонементів у басейн

Через кризу українці відмовляються від стаціонарних телефонів і абонементів у басейн

Кризу сповна вже відчула на собі киянка Олександра Панасюк. З одної роботи її скоротили, на іншій - зарплату знизили на тисячу.

"Живу від зарплати до зарплати, - розповідає Олександра. - Працюю менеджером в інтернет-магазині спорттоварів. У нічні зміни підробляла помічником адміністратора в одному зі столичних нічних клубів. Клуби зараз заробляють майже удвічі менше, ніж торік, бо відвідувачів стало мало і економлять вони на всьому"

За словами Панасюк, в інтернет-магазині продажі упали.

"Власники намагаються економити на всьому. Замість 2 комірників на складі залишили одного, з 5 кур'єрів трьох скоротили, - каже киянка. - Маю до 3 тисяч гривень в місяць. Раніше заробляла 4 тисячі і мала відсотки від продажів".

Дівчина стала економити на обідах.

"Раніше могли з напарницею замовити на роботу суші чи піцу, тепер ношу обід з дому. На офісних обідах щодня економлю понад 30 гривень", - говорить Олександра.

Також перестала робити акрилові нігті.

"Манікюр роблю вдома, економлю 250 гривень, - каже киянка. - Не купила річний абонемент у басейн на наступний рік, хоча раніше ходила 2 роки. Перестала купувати жіночі журнали. Тепер все читаю в інтернеті. Перейшла на безлімітний мобільний зв'язок, щоб не поповнюватися щомісяця. Плачу 90 гривень за рік. Із щомісячними поповненнями виходило б 480. Відімкнула кабельне і стаціонарний домашній телефон. Це ще мінус 90 гривень. Зараз міркую над тим, як можна економити на комунальних послугах. Вимикаємо за собою світло, вмикаємо пральну машинку, коли назбиралося достатнього одягу для одного циклу прання".

Раніше Олександра орендувала квартиру сама.

"Тепер взяла до себе співробітницю, бо господиня підняла плату на 700 гривень і комуналка виросла майже удвічі, - пояснює Панасюк. - Раніше двічі на рік їздила відпочивати. Влітку в Грецію чи Чорногорію, щозими – у Єгипет. Щомісяця 500-700 гривень відкладала на путівку. Тепер навіть Карпати собі дозволити не можу. Цього літа всі мої друзі відмовилися від відпусток".

На деякий час відмовилася від шопінгу. Носить одяг, який купила до кризи. У супермаркетах обирає продукти, які продають по акційній ціні. Це допомагає заощадити до 1 тис. грн. щомісяця.

Зараз ви читаєте новину «Через кризу українці відмовляються від стаціонарних телефонів і абонементів у басейн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі