субота, 06 березня 2021 14:43

Через борги багатоповерхівки залишилися без тепла

Через борги багатоповерхівки залишилися без тепла
У Донецькій області багатоповерхівки відключили теплопостачання через борги. Фото: pixabay

6 березня багатоповерхівки в населених пунктах на Донеччині залишилися без опалення. Їм постачає тепло ОКП "Донецьктеплокомуненерго". Через борг у понад 1,5 млрд грн НАК "Нафтогаз" припинив постачання газу підприємству.

"Донецьктеплокомуненерго" як постачальник тепла для Донецької області, залишилось без постачальника природного газу через борги перед АТ "НАК "Нафтогаз України". Тому за законодавством ПАТ "Донецькоблгаз" від суботи (06.03.2021 р.) зобов'язане припинити газопостачання на об'єкти ОКП "Донецьктеплокомуненерго" згідно з приписами Кодексу ГРМ", - повідомляється на сайті "Донецькоблгазу".

Для відновлення постачання газу підприємство має сплатити щонайменше 302 млн 130 тис. грн.

На сторінці Дружківської міської ради в Facebook йдеться про те, що така ситуація склалася у всій Донецькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газ не відключать: експертка заспокоїла українців, які не мають лічильників

"Сьогодні зранку розпочалося відключення котелень міста. Керівництво Донецької облдержадміністрації повідомлено про те, що відбувається відключення котелень Дружківки від газопостачання", - зазначили в дописі.

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, попередньо схвалила запровадження річного продукту ціни на природний газ. Проєкт рішення передбачає базову річну пропозицію, яку мають пропонувати постачальники всім побутовим споживачам на період з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Через борги багатоповерхівки залишилися без тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі