четвер, 17 березня 2011 15:52

Спецтема: Арабські революції

Через арабські революції рекордно зросла вартість їжі

Через арабські революції рекордно зросла вартість їжі

У лютому ціни на їжу в США виросли на 3,9%. Такий стрибок цін став найбільшим в країні за останні 37 років.

Про це повідомляє міністерство праці США.

На думку економістів, на зростання цін значною мірою вплинуло подорожчання інгредієнтів на 40-60%. Серед першопричин називають падіння курсу долара, революції в арабському світі, зростання цін на нафту і проблеми з урожаєм.

Найбільше постраждали м'ясні продукти. Корм для худоби за минулий рік подорожчав у два рази. Фастфуди McDonald's попередили про підвищення вартості на гамбургери. Крім того, PepsiCo заявляла про підвищення на 8% ціни на сік Tropicana. Вже зросла вартість продуктів Coca-Cola.

Економісти попередили про високу ймовірність збереження тенденції до зростання ціни на продовольство протягом усього року.

Відзначимо, що американці витрачають трохи більше 10% щорічних доходів на їжу. В інших країнах показник становить 30-70%.

За даними Світового банку, через високі ціни на їжу в світі стало на 44 млн голодуючих більше. Це в свою чергу зіграло свою роль у загостренні конфлікту в Лівії, Тунісі та Єгипті.

Зараз ви читаєте новину «Через арабські революції рекордно зросла вартість їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі