неділя, 19 травня 2019 14:22

"Брудна" російська нафта створила проблеми для Франції

"Брудна" російська нафта створила проблеми для Франції
Нафтогазовий концерн Total призупинив роботу через проведення технічних перевірок поставок забрудненої нафти з Росії. Фото: Європейська правда

"Брудна" російська нафта дійшла і до Франції. Нафтогазовий концерн Total призупинив роботу кількох установок у місті Лойна на сході ФРН. Їх звичайна потужність становить 230 тис. бар. на день.

Роботу призупинили через проведення технічних перевірок поставок забрудненої нафти з Росії, пише dw.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь знову залишила Україну без нафти

Виробництво планували відновити у суботу. Крім того, використовувати альтернативні поставки через Гданськ. Однак через проблеми з трубопроводом "Дружба" потужності нафтопереробного заводу не можуть повністю задіяти.

23 квітня Білорусь вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти. 25 квітня Укртранснафта призупинила транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди". 27 квітня в Росії порушили кримінальну справу про умисне забруднення нафти у нафтопроводі "Дружба". Станом на 2 травня у нафтопроводах Росії, Білорусі, України і Польщі накопичилося близько 5 млн т неякісної нафти.

Зараз ви читаєте новину «"Брудна" російська нафта створила проблеми для Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі