четвер, 29 листопада 2012 15:44

Борг Львова перевалив за півмільярда

Борг Львова перевалив за півмільярда
Яромир Самагальський розповів, що 2012 року Львів має сплатити 163 млн грн за позиками. Фото: Євген Борісов

Сукупний борг Львова становить 545,8 млн грн.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Яромир Самагальський.

"За два роки роботи депутатському корпусу вдалося достроково повернути 110 з 200 мільйонів позики Ощадбанку, взятої на будівництво стадіону під 20%. 90 мільйонів ще висить на місту, а стадіон, на який брався кредит, не належить місту. Щороку сума боргу збільшується на 18 мільйонів. Також "Львівелектротранс", фактично взяв 12 мільйонів євро на реконструкцію, але ще їх зовсім не використав. Місту це добре, що, ніби, немає нового великого боргу, але проблема у тому, що щорічно за обслуговування цього боргу місто має платити 1 мільйон 800 тисяч", - розповів Самагальський.

За його словами, 2012 року Львів має сплатити 163 млн грн за позиками.

Згідно з даними департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради, за 10 місяців року до бюджету розвитку надійшло 179,9 млн грн, тоді як було заплановано протягом року отримати понад 470 млн грн.

"Цьогоріч Львів вже сплатив 50 мільйонів гривень із 92 позики за облігаціями. Решту 42 мільйонів місто має повернути до 20 грудня", - заявив Смагальський.

Зараз Львів має 40 млн грн штрафних санкцій та пені за кредитами.

"На сьогодні ці суми надзвичайно виросли і, наскільки я розумію, міський голова не збирається повертати ці кошти, бо на них є гарантія Кабінету міністрів. З іншого банку я читав лист Міністерства фінансів, у якому йдеться про те, що цих грошей ніхто не збирається дарувати", - пояснив Смагальський.

Зараз ви читаєте новину «Борг Львова перевалив за півмільярда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі