четвер, 19 вересня 2019 05:22

Болгарія будує новий газопровід в обхід України

Болгарія будує новий газопровід в обхід України
Болгарія будує новий газопровід. Фото: ТСН

Державний газовий оператор Болгарії підписав контракт на 1,1 млрд євро (1,2 млрд доларів) з групою з Саудівської Аравії на будівництво газопроводу, по якому російський газ буде транспортуватися в Європу в обхід України.

Контракт між державним оператором "Булгартрансгаз" і консорціумом Arkad з Саудівської Аравії передбачає прокладку трубопроводу протяжністю 474 км від південного кордону Болгарії з Туреччиною до її західного кордону з Сербією, повідомляє Associated Press.

Планується, що він, як відгалуження від газопроводу "Турецький потік", буде поставляти газ в Сербію, Угорщину і Австрію в обхід України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче затягти Україну в енергетичну пастку

Болгарія сильно залежить від російського газу. Партнери на Заході неодноразово закликали країну диверсифікувати свої джерела енергії. Болгарія була однією з європейських країн, які зазнали найбільших втрат в результаті організованого Росією газового шантажу в 2006 і 2009 роках.

Зараз ви читаєте новину «Болгарія будує новий газопровід в обхід України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі